Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Každý má právo na svou kulturu nebo spíš právo považovat ji za nejlepší. Chybí tu však popsaná fáze "každá cizí kultura je lepší než ta moje", kterou občas prezentují multikulturalisti. Možná to bude tím, že rok v žádné cizí kultuře nepobývali a v představách mají jenom ty polonahé ženy, hudbu a exotiku.

1 1
možnosti
BJ

Kdo prosím tvrdí, že "každá cizí kultura je lepší než ta moje"?

1 0
možnosti
Foto

Díky za zajímavý článek (Karma). U mne by přeprogramování na jinou kulturu nebylo asi reálné, leda v nejnutnějším případě, proto mě pobyt v podobných zemích, o kterých píšete, nikdy nelákal, leda na krátkou dobu. V těch evropských by to asi problém nebyl. Ještě jednou dík. R^;-)

1 0
možnosti
RE

R^Hezky se četlo. Ten kapesník(mj.) jsem odboural hned v dětství, neb mi to taky přijde odporné ho cpát do kapsy. Do Afriky jsem chtěl už od ranného dětství a trvá to dodnes, aniž bych vlastně věděl proč. Zajímavé, že mnohé popisované parametry Afriky splňuji, aniž bych tam někdy byl. Moje tempo je "vražedné", soudě podle toho, že ostatní by se ze mě "picli." a přívalu nesmyslných informací o celebritách a pod. statečně odolávám:)

0 0
možnosti
EH

Udržení vlastních tělesných výměšků u sebe mi přijde ohleduplnější než se jich zbavovat stylem, aby si jich užili všichni ostatní. Možná žijeme příliš sterilně, ale ono je to oku lahodnější než se brodit odpadky. Dokonce i morů a choler ubylo.

3 0
možnosti
LB

Děkuji za zprostředkování Vašich zážitků.

Osobně budu i nadále jezdit jen tam, kde se mi líbí, kde jsem vítán a vždy si ponechám svoji kulturu. Přeprogramovat se neumím, odmítám a zaostale to považuji za svoji přednost, nikoli chybu. Nikdy, ani na vteřinu bych například nepřijal jako normální pocit vědomí, že můj soused zabil svoji dceru "ze cti".

Nikomu svůj kulturní rámec nevnucuji, avšak žádnou z Vámi uvedených kultur také nehodlám podporovat v explozivní množivosti, protože zde začíná platit, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Pokud si tito lidé budou praktikovat tu svoji kulturu v tomto směru, tak to prostě už dlouho tato ubohá modrozelená koule ve vesmíru nevydrží.

20 0
možnosti
BH

Na tu otázku se dá odpovědět na vašem příkladu. Podle toho jak se dlouho zdržíte se pozná zda je ze všech špatných ta nejsprávnější.

Také asi záleží na schopnosti najít dodavatele vyhovujícího matroše:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4486x
Jmenuji se Ondřej Havelka, jsem cestovatel, religionista, teolog, podnikatel. Zabývám se mezikulturním a mezináboženským dialogem.

 

Seznam rubrik