Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za rozšíření kulturních obzorů, ale budu se dál řídit tím, že pokud někam vycestuji, respektuji zvyky té země, ale naopak budu vždy vyžadovat, že pokud někdo cestuje sem (lhostejno zda jako turista, nebo zde chce žít trvale - z jakéhokoliv důvodu), musí prostě respektovat zvyky, zákony a kulturu této země a to bez výjimek. Ať je naše kultura ta správná nebo ne (jak to hodnotit, že?), je naše, moje, a budu na ní tvrdošíjně trvat a nechci, aby byla kulturně obohacena zejména ze zemí daleko méně rozvinutých, než ta naše. To platí pro všechny vámi zmíněné kultury. Principy, na kterých jsou postaveny se mi prostě nelíbí, proto nežiji tam, ale zde.

Je však dobré je poznat, abych si mohl pak tím více vážit toho, co máme zde a na rozdíl od paní Palkové, se sem vždy rád vracet.

0 0
možnosti

Můžete napsat nějaký příklad zvyku, který je u nás bez vyjímek nutno dodržovat? Barvení vajíček na Velikonoce? Bramborový salát na český způsob? Pozdravit, když vstoupím do místnosti? Stavění Májky?

2 0
možnosti

To je nádherné čtení a myslím, že jste opravdu bohatí R^ A dotaz. Přijde vám tento způsob cestování jako prožitek absolutní vnitřní svobody?

0 0
možnosti
Foto

Kvileni muezzina ve ctyri rano je super, kdyz prace zacina v osm. Je spoustu casu na pripravu denniho planu. Pachnouci stoka pred hotelem a smes smradu z palenych plastu v pocinajicim petactyricetistupnovym dni naplni dusi nevadnoucim optimismem. Metrova vrstva odpadku podel cesty, ve kterych ziji zebraci je kulturni pecka. Pocatek praci subdodavatele dohodnuty na predevcirem mozna zacne uz pozitri. Pravidelny dvouhodinovy meeting s indickymi supervisory prejmenovany na mistrovstvi sveta v mlaceni prazdne slamy dopadl znovu bezvychodne, vsechny nase navrhy byly znovu vyhodnoceny jako nevhodne. Dodana dokumentace neodpovida skutecnosti, z sestatriceti rozvadecu neodpovida podkladum ani jeden. Z letecky dodane kabelaze byla tretina vyrazena kvuli nevyhovujici izolaci. Ze skupiny 32 pracovniku jsou z oboru dva a anglicky umi tri, ostatni jen "Yes boss". Meghnaghat power plant, Banglades, 2015. Navrat do Evropy byl jako navrat do raje. Pokud mi nekdo priste da nabidku na projekt ve tretim svete, dam mu rovnou pesti.:-)

4 0
možnosti
Foto

R^skvělý blog-poučné vtipné čtivé-za mě karma a díkR^

mimochodem já tak dlouho nikdy venku nebyla jako vy ale někdy i po dvou týdnech pobytu někde jinde mám problém se do toho evropského pinožení zařadit;-)

1 0
možnosti

podle me by se to nemelo moc michat, neco je proste neslucitelne.

2 0
možnosti

J90a73n 50P55a11v30e71l

8. 1. 2019 21:56

Co je neslučitelné? Možná tak černoši a asiati mají díky výrazným rozdílům průměrné velikosti svých nádobíček reálný problém se sexem, ale co se kultury týče, ono se to většinou smíchá. Důležité je nedělat velké vlny, které vedou k velkým ghettům. Typickou ukázkou je americký melting pot, který různé kultury smíchal velice dobře. A typickou špatnou ukázkou je příliv několika milionů kulturně odlišných lidí do Evropy během pár let.

2 0
možnosti
Foto

K81a40r38e12l 86C97a22c66h

8. 1. 2019 20:26

Hezký článek. Přesto bych nestál o to, abychom se v Evropě museli přeprogramovat na jinou kulturu.

8 1
možnosti

Píše snad autor něco o tom, že bychom se měli přeprogramovat?

2 0
možnosti

Jasně, po dvou letech jste se divil, že lidé nejí rukama.

0 0
možnosti

J34a30n 31P28a73v86e75l

8. 1. 2019 19:56

Ne, jen Vám to prostě přijde divné. Nezvyklé. Pro lidi, co necestují, je to kapku nepochopitelné.

1 0
možnosti

J30a91n 76P75a60v88e23l

8. 1. 2019 18:20

Hezky napsané, ale kapku přeháníte. Člověk se přeprogramuje na nový režim jen částečně. Částečně přijme cizí kulturu (např. jezení rukama), ale u jiných věcí (např. vražda ze cti) zůstane u staré kultury.

3 0
možnosti

Naprosto vynikající a výborně napsaný text R^

1 0
možnosti

Docela hustý, ale čtivý text. Rozhodně karma.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS